Privacy verklaring

Jouw privacy

MijnDeugden.nl geeft om jouw privacy en behandelt jouw gegevens vertrouwelijk. Deze website voldoet aan de Europese GDPR (General Data Protection Regulation) die vanaf 25 mei 2018 geldig is. In Nederland heeft deze wet de naam AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Nu is dit een vrij nieuwe wet waardoor het voor alle websites een uitdaging is om het helemaal goed te doen. We hebben ons best gedaan, maar als je vindt dat het beter kan, neem dan vooral contact met ons op.

Verder voldoet deze website natuurlijk aan de huidige “Cookiewet” (Telecommunicatiewet artikel 11.7a). We gebruiken bijvoorbeeld alleen cookies waar geen toestemming voor gevraagd hoeft te worden omdat die je privacy respecteren. Je gegevens worden gebruikt om je ervaringen op de website te verbeteren. (zie Cookie verklaring).

Contactformulieren en e-mail links

Wij maken gebruik van contactformulieren op diverse pagina’s op onze site (waaronder Contact). Als je een contactformulier op onze website invult of ons een e-mail stuurt, dan zullen wij jouw gegevens alleen maar gebruiken voor het doel of de doelen waarvoor je het contactformulier hebt ingevuld of de e-mail hebt verzonden.
Gegevens ingevuld in het contactformulier worden beveiligd verzonden naar ons e-mailadres en niet op de webserver opgeslagen. Wij maken gebruik van Mailcamp voor onze e-maildienst, en hebben met deze dienst een verwerkersovereenkomst afgesloten.

Jouw gegevens

Jij bent de baas over jouw gegevens. Je maakt een account aan met een uniek profiel voor jouw eigen MijnDeugden-omgeving. We hebben het zo ingericht dat je je eigen resultaten kunt bekijken en je persoonsgegevens kunt aanpassen. Je hebt immers het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen.

De modules en stappenplannen op MijnDeugden.nl zijn gemaakt onder leiding van psycholoog Dr. Nicolet Theunissen. Zij heeft hierin al haar coaching-kennis over deugden en gedragsverandering gestopt. Zij houdt dan ook een oogje in het zeil om te checken of jij wel de ervaring krijgt die je zoekt. Alles wat jij intypt behandelt zij als zeer vertrouwelijk en niemand anders bekijkt jouw module gegevens.

Naast Theunissen weet alleen de IT beheerder welke persoon bij welke gebruikersnaam hoort. De medewerkers van MijnDeugden.nl zijn zich er van bewust dat het geheim houden van jouw gegevens enorm belangrijk is. Dat hebben we nog eens bevestigd via een geheimhoudingsverklaring. We stellen je persoonlijke gegevens zeker niet beschikbaar aan derden, tenzij dat wettelijk verplicht is. De website is beveiligd volgens SSL protocol. Daarbij worden gegevens tussen Gebruiker (bezoekers) en server (de site) versleuteld verstuurd. Deze beveiliging herken je aan het slotje voor het webadres.

Schermnaam

Naast een gebruikersnaam vragen we je een ‘Schermnaam’ te verzinnen waarmee je niet herkenbaar bent. We willen dat je vrijuit kunt praten en delen op deze website zonder dat anderen weten wie je bent. Waarom vinden we dat belangrijk? Sommige Modules geven de mogelijkheid om je ervaringen te delen met anderen. Stel je voor dat je over een dilemma op je werk vertelt en een andere gebruiker blijkt een collega te zijn. Of je deelt een vriendschapsdilemma en onbedoeld ziet die vriend jouw verhaal. Zulke situaties willen we graag voorkomen. Kies dus echt een schermnaam waarmee je niet herkenbaar bent, zelfs als je nooit geheimen hebt. MijnDeugden.nl kan contact met je opnemen als je schermnaam te herkenbaar lijkt te zijn.

Wetenschappelijke analyses

Met jouw module-resultaten worden modules verbeterd. Hoe doen we dat? Er wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de Deugdenspiegel meet wat deze moet meten (validatie- en betrouwbaarheid-analyses). Zo krijg jij de best mogelijke feedback. Voor de wetenschappelijke kwaliteit van de website worden analyses gedaan. De resultaten daarvan worden gepresenteerd via wetenschappelijke tijdschriften of congressen. De buitenwereld krijgt alleen uitkomsten te zien over de hele groep deelnemers. Dat betekent dat niemand herkenbaar is in rapportages. Wat jijzelf geantwoord hebt, blijft privé. De onderzoeker verbonden aan MijnDeugden.nl, Dr. N.C.M. Theunissen, is lid van de Association for Moral Education (AME) en de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR) en houdt zich bij het verwerken van persoonsgegevens aan de Gedragscode voor onderwijsonderzoekers.

Als je je account opzegt

Je doet geheel vrijwillig mee aan MijnDeugden.nl. Je mag je deelname op ieder moment beëindigen en hoeft daarbij geen reden op te geven. Geef het wel even door, zodat we je account kunnen verwijderen. We hopen dat we je module-resultaten  geanonimiseerd beschikbaar mogen houden voor wetenschappelijke onderzoek, maar het hoeft niet als je dat echt niet wilt.  Je hebt het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door ons en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt altijd een verzoek doen tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens. Neem daarvoor contact met ons op.

  • Deel via

Inloggen