Over ons

Groei

MijnDeugden.nl is een website voor persoonlijke groei geïnspireerd door deugden. Met leuke, praktische opdrachten die je meteen in de praktijk kunt brengen. Voor meer positief gedrag en persoonlijke balans. Ga aan de slag waar en wanneer je maar wilt, mobiel of op de computer. Gebruik de korte modules of volg een uitgebreid stappenplan.

Voorbeeld van Modules (2017), Mijndeugden.nl © Future Life Research BV, gelicenseerd onder CC-BY-NC-ND 4.0 (zie: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/).
MijnDeugden is een veilige website met veel privacy, gemaakt op basis van wetenschappelijke inzichten over gedragsverandering en online-leren. Zo bereik je in weinig tijd (zo’n 15 minuten per dag) al een groot effect. Voor iedereen, voor elke levensbeschouwing. Het maakt niet uit wat voor school of opleiding je hebt gedaan, praktisch of theoretisch. Als je kunt lezen en schrijven dan kun je de oefeningen doen. Start daar waar zelfhulpboeken stoppen, of je nu over jezelf nadenkt, praktisch aan de slag wilt, of je creativiteit gebruikt. Voor een mooiere wereld waarin integriteit vanzelfsprekend is. Maak jezelf een mooier mens!

MijnDeugden.nl groeit zelf ook. We zijn online sinds mei 2017 en blijven permanent ontwikkelen. Jullie blijven met ons mee denken, wij blijven modules ontwikkelen. Iedereen heeft tenslotte weer andere wensen. Alles kan, alles mag, zolang het maar bijdraagt aan het ontwikkelen van positief gedrag. Denk met ons mee en je krijgt een aantal Deugdencoins als dank.

Voor jou!

MijnDeugden.nl is bedoeld voor iedereen die aan zijn of haar het eigen positieve gedrag wil werken. Je maakt dan ook een persoonlijk account aan waarvan wij de Privacy heel serieus nemen. Je geeft zelf je ontwikkelomgeving vorm door de keuzes die je maakt: jij kiest voor welke modules je je Deugdencoins inzet.

Ook voor organisaties

Van een organisatie of bedrijf dat wil bijdragen aan een positieve werksfeer worden we ook blij! Ben je zo’n organisatie, dan kun je Deugdencoins kado geven aan je medewerkers. De medewerkers maken daarbij zelf een account aan, zodat hun Privacy gegarandeerd blijft.
Een andere mogelijkheid is om een Onderzoek & Advies traject aan te vragen. Onze onderzoekers en adviseurs brengen dan het morele klimaat in je organisatie in kaart. We geven zo nodig advies bij verbeteringen of we evalueren interventies van anderen. En dat steeds met de bedoeling om bij te dragen aan een mooiere wereld.

“Tot nu toe positief verrast. Heel leuk om aan jezelf te werken. Harley.” Lees meer reacties…

Achtergrond

Hoe bereid iemand zich voor op een toekomst die niemand kan voorzien? Door zelfsturend, initiatiefrijk en flexibel om te gaan met ontwikkelingen en innovaties. Door daarbij te varen op een moreel kompas om zo de wereld mooier te maken.

MijnDeugden.nl is ontwikkeld door sociale onderneming Future Life Research BV. Een Sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst waar geld voor gevraagd wordt. Dat geld is nodig om een missie te bereiken: Wereldwijde verdubbeling positief gedrag bereikt in 2030. Future Life Research helpt mensen en organisaties zich voor te bereiden op het onbekende. Door oplossingen te vinden voor nog onbekende problemen. Door onderzoek te doen naar dat wat mensen nodig hebben om zelf de regie te nemen over hun eigen leven. Door te zoeken naar tools en software die daarbij kunnen helpen. En door nieuwe tools en software te ontwikkelen, in dit geval … MijnDeugden.nl.

Missie

Wereldwijde verdubbeling positief gedrag bereikt in 2030

MijnDeugden zet in op een wereldwijde verdubbeling van positief gedrag in 2030. Dit is een stevige ambitie geïnspireerd door de bekende Millennium doelen, acht duidelijke doelen van de Verenigde Naties gericht op het uitbannen van wereldwijde armoede binnen vijftien jaar.

Wij dragen bij aan meer positief gedrag door in te zetten op Deugden. Dat doen we door verder te bouwen op dit klassieke begrip op basis van Wetenschappelijke inzichten uit de psychologie, onderwijskunde en filosofie. Het resultaat? Meer positief gedrag in het dagelijks leven. We beginnen in het Nederlands taalgebied en de volgende stap is een Engelstalige versie.

Daarnaast zetten we in op samenwerking: we gaan ons sterk maken voor een soort VN van positief gedrag, een Verenigde Positieve Initiatieven. Want hoe meer mensen zich aan deze ambitie verbinden, hoe beter. Gelukkig zijn er al veel initiatieven voor deugden en positief gedrag. Wat zou het geweldig zijn als we hiervoor gaan samenwerken. Ieder vanuit zijn of haar eigen mogelijkheden. Samen voor een betere wereld. Daar gaan wij ons voor inzetten. Jij ook? Heb jij zo’n positief gedrag of Deugden initiatief? Of wil je meedenken? Geef je dan op voor de denktank via contact onder vermelding van Positief 2030.

Met dank aan …

MijnDeugden.nl kan niet bestaan zonder de inzet van velen. In het bijzonder zijn dat, op alfabetische volgorde: Mees Bangert, blogs (MeesBangert); Michael Bordeaux, webdevelopment (WijzijnWolf.nl); Pauline Buit, tekst, onderwijskundig ontwerp, blogs (PaulineBuit.nl): Ingrid Coppieters, blogs (IngridCoppieters.nl); Leroy Filon, videospecialist (WijzijnWolf.nl); Robbie Stouten, grafisch ontwerp (WijzijnWolf.nl); Hester Stubbé, wetenschappelijk onderwijskundig advies (HesterStubbé); Kelvin Tan, front-end development (WijzijnWolf.nl), Nicolet Theunissen, initiator, regie, wetenschappelijke basis, tekst, art-work (Futureliferesearch.nl); Sandra Vonk, socialmedia (Social Media Dokters); Esther van der Wegen, verhalen (Huis van Duif). En we hopen natuurlijk dat jij je reactie geeft en meedenkt. Nieuwsgierig geworden?

  • Deel via

Inloggen